کاراته تاریخچه سبک شیتوریو کوبه اوزاکا

بعد از فتح جزيره اوکيناوا توسط نيروهاي ژاپن و ممنوعيت حمل سلاح توسط اهالي از سوي حکمرانان وقت، مردم مجبور به دفاع از خود با دست خالي شدند و بدين گونه تکنيکها و روشهاي دفاع با دست خالي را کاراته نام نهادند و در خفا آن را تمرين مي کردند. اين روش تا سال 1920 در ارتش اوکیناوا تمرین مي شد و پس از آن به کشور ژاپن گسترش يافت. تشکيلات کوبه اوزاکا شيتوريو در سال 1963 بوسيله استاد تومي موريس در اسکاتلند پايه گذاري شد و به سرعت به يک انجمن بزرگ تبديل گرديد. در حال حاضر در 50 کشور از جمله در کشورهاي ايران، انگلستان، ايرلند، ايتاليا، استراليا، يونان، اردن، مصر، روسيه، آفريقاي جنوبي، قبرس، مالزي، ايسلند و .... نمايندگي دارد. کوبه اوزاکا يک سازمان غير سياسي بوده و هدف از تشکيل آن گسترش شيتوريو و کاراته همراه با دفاع شخصي با ايجاد دوستي و رفاقت بدون توجه به نژاد و عقيده با برگذاري سمينارها و مسابقات بين المللي مي باشد.

شیتوریو یکی از مهم‌ترین سبک‌های کاراته است

آراباکس : موسس سلسله ی مادها در سده هفت، سردار شجاع و قهرمان زمان

شیتوریو متشکل از دو سیستم ناهاته و شوری ته در کاراته می‌باشد. شیتو از نام‌های دو استاد بزرگ اوکیناوایی گرفته شده‌است. بدین صورت که شی از نام ایتوسوآنکو استاد مسلم سیستم شوری ته و کلمه تو از نام هیگااونا کانریو بنیان گذار و استاد مسلم سیستم ناهاته. در این مکتب توجه خاصی به نیرو و سرعت ورود آن و مرکز ثقل نیرو می‌شود. کمربند های شیتوریو تشکیل شده است از : سفید - زرد - نارنجی - آبی - سبز - بنفش - قهوای – مشکی

"کوبه اوزاکا شیتوریو" که استاد موریس آنرا بنیان نهادند .رياست کوبه اوزاکا بين المللي را استاد تومي موريس (دان 8) بعهده دارد.

انجمن شیتوریو کوبه اوزاکا در ايران فعاليت دارد که در بخش کميته و دفاع شخصي، اين سبک طرفداران زيادي را جلب اين رشته ورزشي نموده از جمله دانشجويان دانشگاه افسري امام حسين (ع) از 32 شهر کشور با اين رشته ورزشي آشنايي کامل دارند. بنیانگذار و نماینده انجمن شیتوریو کوبه اوزاکا در ايران بعهده استاد محمدعلي مرداني مي باشد که ايشان هم در حال حاضر رئيس سبک از طرف سازمان جهاني موريس در ايران مي باشند.